در طول زندگی برای تک تک ما پیش می آید که اتفاقی ناخوشایند برایمان رخ دهد و بارها و بارها آن خاطرات بد را به یاد آورده و در ذهن مرور کنیم. هر دفعه که آن واقعه دردناک و تلخ را به یاد میآوریم بیشتر ترسیده و ضعیفتر میشویم. هر قدر تلاش میکنیم جلوی افکار منفی خود را بگیریم هیچ نتیجهای ندارد بلکه با نمایش داده شدن تک تک لحظات آن رویداد دردناک بدون آنکه متوجه باشیم در صحنه سازی غرق شده و با مرور آن حادثه بد اعتماد به نفسمان بیش از پیش کاسته میشود.
در چنین مواقعی ما به یک راهکار سریع احتیاج داریم؛ راه حلی فوری که با کمترین میزان اراده بتوانیم از آن استفاده نماییم.
با ما تا انتهای این نوشتار همراه باشید تا راه حل مؤثر و نتیجه بخش را برای مقابله با چنین شرایطی و از بین بردن خاطرات بد یاد بگیرید؛ راه حلی که شاید ساده به نظر برسد ولی باید این تکنیک را یاد بگیرید و در موارد ضروری به خودتان کمک کنید تا یک حادثهی بد تا آخر عمر باعث رنجش شما نشده و ملکه ذهنتان نشود.
شکستن کدهای ذهنی؛ فرمول طلایی برای از بین بردن خاطرات تلخ
مغز انسانهادر تمام مدت زندگی، کلیه تجربیات و آموختهها را به شکل خاصی کدگذاری و ذخیره میکند. حرکت چشمها یکی از عناصر اصلی است که به مغز کمک میکند تا اطلاعات را ضبط کرده و به یاد آورد.
طبق تحقیقات روانشناسان انسانها برای به یاد آوردن یک تصویر و یا بازسازی آن به نقاط مختلفی خیره میشوند. با استفاده از مهندسی معکوس، میتوانیم روند یادگیری ذهن را خراب کنیم!
هر خاطره بدی که در ذهن ما نقش میبندد روند یادگیری قدرتمندی را سپری میکند؛ در واقع مغز ما ثبتکردن آن روبداد را با تمامی جزییات را در خود بلد بوده و به خوبی میداند چگونه بارها آن واقعه را مرور کرده تا بتواند از آن درس بگیرد.
این ویژگی مغز در تاریخچه تکامل آن ریشه داشته و در واقع برای محافظت از ما در مقابل خطرها و شرایط ناخوشایند آینده لازم و ضروری است؛ ما هرگز نمیتوانیم و قادر نیستیم جلوی انگیزهی زیاد مغز برای تکرار و مرور خاطرات منفی را بگیریم ولی با بکارگیری اندکی هوش و ذکاوت میتوانیم روند یادگیری و به خاطر سپاری آن واقعهی بد را خراب کنیم.
خدمات مشاوره فردی و یا مدیریت رابطه در مرکز مشاوره دکتر پدرام را بیشتر بشناسید… |
چگونه این کار راانجام دهیم؟
به محض اینکه ذهن شما شروع به تکرار و یادآوری حادثه بدی که برایتان پیش آمده میکند، بدون درنگ چشمهای خود را بچرخانید؛ میتوانید مرتباً از جهتی به جهتی دیگر نگاه کنید.خیره نشدن به یک نقطه ثابت و و جلوگیری از روند تکرار و مرور خاطره بد هدف اصلی از این کار است.
با بازکردن چشمهای خود سریع متوجه میشوید که دیگر قادر به یادآوری اتفاق بد نیستید! این امر کاملاً طبیعی است زیرا چشمهای شما برای به یاد آوردن آن حادثه بد باید روی نقطه ثابتی متمرکز شود و به نوعی وارد خلسه ملایمی(خلسه حالتی بین خواب و بیداری است که امواج ذهنی در شرایط آلفا قرار می گیرند و تلقین پذیری انسان افزایش مییابد.) میشوید که سبب ثبت خاطرات در ذهن شما میشوند.
شما با چرخاندن چشمهای خود و نگاههای بیتوقف به جهات مختلف باعث مختلشدن در این روند شده و نمیگذارید وارد خلسه شوید.
هرچند ممکن است خاطرات بد پس از چند دقیقه به شما هجوم بیاوردند ولی کافی است هر بار به محض خلاص و هشیار شدن از تصاویر ذهنیتان، چشمانتان را در جهات مختلف بچرخانید و این کار را آنقدر ادامه دهید که دیگر تصویر شفافی در برابر خود نداشته باشید.
ظرف چند روز با انجام همین تکنیک ساده میتوانید به طرز شگفت آوری سبب کاهش شدت عاطفی آن خاطرهی بد شوید.
افزایش سرعت این روند هم کار چندان سختی نیست. باید پله پله جلو رفته تا تا قدرت ارادهی خود را باز یابید.
اگر شما واقعاً در درون بدانید که فرد پر ارادهای هستید و هیچ چیز فرای تواناییهایتان نیست، آیا باز هم ممکن است که به همین سادگی تحت تأثیر یک خاطرهی بد قرار بگیرید؟مسلماً خیر
استفاده از این روش بلافاصله بعد از خود رویداد بد تاًثیر بیشتری دارد، اما استفاده از آن مدتها بعد از خود رویداد نیز بی فایده نیست. شما باز هم میتوانید کدهای ذهنی را به هم بریزید هر چند که ممکن است این بار با سرعت کمتری اتفاق بیفتد.
۲ دیدگاه
سلام دکتر من سال دوازدهم رشته تجربی هستم آیا میتونم نهایی تجربی بدم ولی کنکور ریاضی بدم ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام وقتتون بخیر
میتوانید از طریق قسمت پرسش و پاسخ سایت به طور مستقیم با دکتر پدرام در ارتباط باشید.
برای رفتن به بخش پرسش و پاسخ روی لینک زیر کلیک نمایید.
https://dr-pedram.com/questions