نقد و بررسی فیلم The Green Mile
فیلم “مسیرسبز “ و به انگلیسی The Green Mile که سال ۱۹۹۹ توسط فرانک داربونت (” Frank Darabont” ) ساخته شد را احتمالا دیدهاید، چرا که تلویزیون ایران بارها آن را پخش کرده و جز دسته فیلم های مطرح و مورد قبول بسیاری از منتقدان در جهان است.
مسیر سبز The Green Mile داستان درام؛
مردی سیاه پوست است که بسیار درشت هیکل است و توانایی حرف زدن را به خوبی ندارد، در خود فرو رفته، با اعتماد به نفس پایین و از نگاهی یک انزواطلب اجتماعی است!
ولی قلب رئوف دارد و انسانی با محبت است.
داستان از زبان راوی آن یعنی تام هنکس که در خانه سالمندان است و به واسطهی دیدن فیلمی به یاد خاطرات خود افتاده است روایت می شود و در زندانی اتفاق می افتد که تام هنکس از زندانبانان است و متهم جان کافی (مایکل کلارک) را به جرم قتل دو دختر بچه به آنجا منتقل کرده اند و به زودی اعدام خواهند کرد.
تام هنکس در نقش پل اجکام (زندانبان) به تدریج دریافت که جان کافی نه تنها سنگدل نبوده بلکه از نیرویی عجیب و شفابخش نیز سرشار بودهاست.
روح بزرگ انسانی، عواطف خالص، ارتباط صحیح و موثر انسان ها به دور از هیاهوی ذهن را در این درام میتوانیم به خوبی ببینیم.
جنایت, جرم, سیاهی, ناپاکی, ظلم, و… که همه روزه در دنیا اتفاق می افتد. اما به راستی همه مجرمان جهان واقعا مجرم هستند یا قربانی؟
قربانی نشان دادن حقایق, قربانی پوشاندن حقایق؟ آیا همه اتفاقات دنیا بهانه است برای نشان دادن فرق بین حق و ناحق؟
مسیر سبز می گوید هر بلایی که سرمان میاید منشا اصلی آن و باعث و بانی آن خودمان هستیم.
بدی ها بی پاسخ نمی مانند و خوبی ها نیز کمرنگ هستند ولی تاثیر خود را در سیر طبیعی زندگی انسان میگذارند.
شاید به قول یکی از بزرگان (اگر دروغ ها رنگ می داشتند, هر روز هزاران رنگین کمان از دهانها خارج میشد و اکنون بی رنگی نایاب ترین رنگ دنیا بود)
این فیلم توانست تناقض ها, تفاوت ها, تشابه ها, کشمکش های دنیا را به زیبایی هر چه تمام تر به نمایش دراورد و برای چندمین بار به ما بفهماند که مرگ در انتظار همه است حتی معجزه های الهی (حالا هرچقدر هم که آن ها جاودان باشند) همه چیز تمام شدنی است و فناپذیر و انتهای همه راهروهای تالار پر زرق و برق دنیا, راهیست سبز که برای برخی پر سنگ و خار است و برای برخی صاف و مخملی است.
فیلم به جنبه های گوناگونی از زندگی میپردازد, زندگی واقعی یا به نوعی واقعیت های زندگی، جنبه هایی از قبیل جنگ حق و باطل, جنایت های انسانی و لطافت های الهی موجود در دنیا.
فرانک داربونت کارگردان این فیلم، فیلم “رستگاری از شاوشنگ” را ساختهاست که در آن از یکی دیگر از داستانهای استفن کینگ استفاده کردهاست و برای هر دو فیلم جوایز متعددی را به خود اختصاص داده است.
فیلم های پیشنهادی دیگر…