دوست عزیز در این بخش از سایت میتوانید باطرح سوال خود، به طور رایگان از راهنمایی دکتر پدرام بهرهمند شوید. لطفا قبل از طرح سوال، سوالات دیگر دوستان را ببینید تا سوالات تکراری به حداقل برسد،همچنین با قابلیت جست و جوی که برای سوالات و پاسخ ها برایتان گذاشته شده است می توانید به راحتی سوال مورد نظر خودتان را بیابید.
- محمد مهدی محمدی 6 سال قبل سوال کرد
- آخرین ویرایش 6 سال قبل
- شما باید برای ارسال دیدگاه وارد شوید
سلام محمد مهدی جان
رشته مدیریت دفاعی جزء رشته های دوره کارشناسی ارشد (مدیریت دفاعی – فرماندهی و ستاد) دورهای در ادامه سایر دورههای تخصصی رستهای تصریح شده در قانون ارتش ج.ا.ا بوده که در طول آن افسران با توجه به کار مشترک رستهها و تخصصهای متعدد نیروهای ارتش و سایر نیروها / سازمانهای نیروهای مسلح در صحنههای رزم، رزمایش و امور اداری جاری آشنا گردیده و آنها را برای احراز مشاغل سازمانی سطوح میانی و بالای فرماندهی و ستادی در سطح آجا و سایر نیروهای مسلح ج.ا.ا آماده مینماید.
پس راه ورود به این رشته در مرحله اول تحصیل در دانشکده های افسری مثل امام علی در مقطع کارشناسی هست.
هدف از این رشته بررسی عمیق و دقیق وظایف و نقش یگانهای بزرگ در عملیات؛ بهبود، توسعه مهارت و استعدادهای دانشجویان در تشخیص و شناخت مسائل پیچیده فرماندهی و ستادی ردههای بالای نیروهای مسلح و تنظیم راهحلهای منطقی برای حل مشکلات، تجزیه و تحلیل راهحلها، تصمیمگیری منطقی در مورد آنها، طرحریزی برای اجرای تصمیمات مأخوذه، کنترل و نظارت و نهایتاً ارزیابی از نتایج میباشد. از اهداف دیگر این دوره فراهم آوردن زمینههای رشد فردی و حرفهای و توسعه توانایی علمی دانشجویان برای تطبیق عملکرد سازمانها و یگانهای عمده نظامی با شرایط زمان و مکان و ایجاد انعطافپذیری فکری و عملی در آنها در قبال تغییرات و تحولات ناگهانی صحنه عملیات و چگونگی وصول به تصمیمات منطقی در مورد آنها و در نتیجه بالا بردن کار آیی و ثمربخشی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران میباشد. بدیهی است این عمل، نیاز یگانهای نظامی را به کارشناسان ارشد مورد نیاز برطرف نموده و جامعه بزرگ نیروهای مسلح را در رسیدن به استقلال علمی و فرهنگی کمک خواهند نمود.
اهمیت این رشته در نقش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در صحنه خاورمیانه و حتی جهان در راستای سیاست مثبت دولت جمهوری اسلامی ایران حکم میکند که فرماندهان و مدیران نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با مشکلات، نارساییها، کمبودها و مسائل موجود آشنا و توانایی تفکر، تشخیص و شناخت مشکلات، تنظیم راهحلهای ممکن، تجزیه و تحلیل راهحلها و انتخاب بهترین آنها و نهایتاً ارائه پیشنهادات منطقی برای رفع معضلات موجود را داشته باشند. بنابراین توسعه و تکمیل مدارج علمی نظامی این فرماندهان هر روز ضرورت و اهمیت و ارجحیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا میکند.
همچنین ضرورت وجودی این رشته اینست که امروزه اداره امور یگانهای عمده نظامی و پایگاهها و سازمانهای پشتیبانی کننده آنها با توجه به وسعت سازمان و گسترش آنها در صحنه عملیات، تنوع و پیچیدگی مسائل و تجهیزات مربوطه، نیاز مبرم به افسرانی مطلع، مدیر و مدبر که مجهز به دانشی فراتر از گذشته باشند را داشته و علاوه بر آن شرایط خاص نبردهای امروزی ایجاب مینماید که یگانهای با ماهیت تخصصی مختلف در قالب یک مجموعه و تحت لوای یک فرمانده، مأموریت واحدی را به سرانجام برسانند (همکاری رستهها و تخصصهای متفاوت در قالب وحدت فرماندهی). از این رو ضرورت دارد مدیران ردههای میانی و بالا بتوانند چندین یگان با ویژگیهای تخصصی متفاوت (به نحوی که برآیند مؤلفههای تلاشهای آنان ضمن همپوشانی نقاط ضعف یکدیگر به صورتی همافزا در جهت مأموریت محوله قرار گیرد) را در راستای مأموریت محوله هدایت نمایند.
دانشآموختگان این دوره با مهارتهای مختلفی که در علوم نظامی کسب میکنند دارای تواناییهای زیر خواهند بود:
صاحب نظر در زمینه مسائل فرماندهی، اطلاعاتی، عملیاتی، اداری و آماد و پشتیبانی.
ایفای نقشی مؤثر در مشاغل عالی فرماندهی و ستاد در ردههای میانی و بالای نیروهای نظامی و آمادگی پذیرش مسئولیتهای سنگینتر در نیروهای مسلح.
داشتن درکی مناسب از محیط جنگ آینده در شرایط ناهمطراز و توانایی لازم برای عملکرد مؤثر در آن.
توانایی بهکارگیری یگانهای بزرگ از رستههای گوناگون رزمی و پشتیبانی خدمات رزمی در صحنههای رزم و رزمایشها.
داشتن بینشی باز نسبت به عملیات مشترک و توانایی اجرای مأموریت محوله با بهکارگیری مناسب یگانهای مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران در صحنههای رزم و رزمایش.
مشاغل قابل احراز پس از فارغ التحصیلی:
دانشآموختگان این دوره با تواناییهایی که بعد از طی این دوره کسب مینمایند قادر خواهند بود در کلیه مشاغل مرتبط با درجات سرهنگی تا سرلشکری داخل و همتراز آنها در رشد تحصیلی کارشناسی ارشد انجام وظیفه نمایند.
ضوابط و شرایط پذیرش دانشجو:
الف- داشتن مدرک دانشنامه کارشناسی از مؤسسات آموزش عالی داخل و یا خارج از کشور که مورد تأیید ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت طی دوره دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا باشد.
آ- طی دورههای مقدماتی و عالی رستهای (جهت نظامیان واجد شرایط وفق قانون آجا).
ب- موفقیت در آزمونهای ورودی و مرحله مصاحبه حضوری.
ت- تأیید صلاحیت داوطلب توسط سازمانهای ذیربط.
ث- عدم اشتغال به تحصیل همزمان در مؤسسات آموزش عالی دیگر.
ج- داشتن سلامت جسمانی (به تأیید واحد بهداشت و درمان یگان متبوعه).
طول دوره و شکل نظام:
الف- طول دوره کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی در تمامی شاخهها با احتساب دو ترم تحصیلی، یکترم تابستانی و دوره کارورزی ، 18ماه است.
ب- تعداد کل واحدهای دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت دفاعی با احتساب پایاننامه، 52 واحد بهشرح زیر میباشد:
(1) دروس مشترک 23 واحد
(2) دروس تخصصی 20 واحد
(3) پایاننامه 6 واحد
(4) پژوهش گروهی 3 واحد (2 واحد مطالعه گروهی- 1 واحد تجزیه و تحلیل جنگهای اخیر)
تبصره 1: برای هر واحد درس نظری 17ساعت، عملی 34 ساعت و میدانی 51 ساعت زمان، جهت آموزش و آزمایش پیشبینی گردیده است.
تبصره 2: برای هر واحد درس به ترتیب نظری یک و عملی 2 ساعت جهت آزمایش از کل مدت زمان پیشبینی کسر میگردد.
تبصره 3: حسب مورد در دروس میدانی گزارشهای گروههای اعزامی توسط اساتید مربوطه ارزشیابی و به عنوان کل یا بخشی از نمره آزمایش آن درس محاسبه میگردد.
- دکتر پدرام 6 سال قبل پاسخ داد
- شما باید برای ارسال دیدگاه وارد شوید