هوانوردی
Aviation Pilot
رشته هوانوردی، علم پرواز است. دانشجویان این رشته در مورد طراحی، توسعه، تحلیل، ساخت ، نگهداری،استفاده و عملیات ایمنی آن و کنترل پرواز و تعمیرات و…. مطالعه می کند و توانایی لازم را کسب می کنند.
رشته هوانوردی دارای ۳ گرایش خلبانی، مراقبت پرواز و ناوبری هوایی است که تنها ۲ گرایش خلبانی و مراقبت پرواز از طریق آزمون سراسری اقدام به جذب دانشجو می نماید.
گرایش های مقطع کارشناسی
الف) خلبانی
تحصیل در این گرایش تنها از طریق شرکت در آزمون سراسری میسر است و در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری که با وابسته به ارتش جمهوری اسلامی ایران است تدریس می شود. هدف از جذب دانشجور در این دانشگاه، تربیت خلبان های مورد نیاز نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران است و دانشجویان از بدو ورود به این دانشگاه، یک دانشجوی نظامی محسوب می شوند.
رشته خلبانی دانشگاه هوایی شهید ستاری دارای شرایط و ویژگیهای خاصی است. بنابراین علاقهمندان به رشته خلبانی باید پس از مطالعه دقیق شرایط و ویژگیهای مورد نظر، رشته خلبانی را انتخاب کنند..
یک خلبان به عنوان فرمانده هواپیمایی که میلیونها دلار ارزش دارد، حرف اول را در هواپیما میزند . به همین دلیل باید آمادگی کامل را برای احراز این مسوولیت داشته باشد.
دروس تخصصی
مقاومت مصالح، مبانی مدیریت و تحقیق در عملیات، ایرودینامیک سیالات تراکمپذیر، انتقال حرارت عمومی، مکانیک پرواز کاربردی، زبان تخصصی، پرواز اولیه، پرواز پایه ، پرواز پیشرفته نظامی ، پرواز تخصصی نظامی.
توانایی های لازم:
- آماد گی لازم را برای احراز این مسئولیت داشته باشد
- حداکثر سن ۲۰ سال تمام
- حداقل قد ۱۶۵ سانتی متر
- داشتن وزنی متعارف
- دارای سلامت جسمانی کامل
- جسور، نترس و شجاع
- منظم و منضبط
موقعیت شغلی در ایران :
شاخه خلبانی تنها در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری ارائه میشود و تمامی دانشجویان این دانشگاه از بدو ورود بورسیه میشوند و با درجه ستوان دومی فارغالتحصیل میگردند و در طول خدمت در نیروی هوایی، مسکنی مناسب و مطابق ضوابط نیروی هوایی دریافت میکنند. شاخه مراقبت پرواز نیز در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری و دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری ارائه میشود. گفتنی است تعدادی از دانشجویان دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری از ترم دوم تحصیلی ، در صورت احراز شرایط با توجه به نیاز شرکتهای هواپیمایی بورسیه خواهند شد و در صورت سپردن تعهد خدمت از انجام خدمت وظیفه معاف میشوند
ب) مراقبت پرواز
شاخه مراقبت پرواز به آموزش و پرورش متخصصان برج مراقبت پرواز میپردازد. افرادی که در برج مراقبت، کنترل هواپیماهای مسافربری و شکاری را برعهده دارند تا هنگام پرواز، بلند شدن و نشستن، تداخلی به وجود نیاید و هواپیما فرود یا پروازی ایمن داشته باشد. یک متخصص مراقبت پرواز اطلاعات لازم را در زمینه نحوه وزش باد، نوع هوا و سمت باند پروازی از برج مراقبت پرواز گرفته و براساس آن، هواپیما را هدایت میکند.
در پروازهایی که شب انجام میشود، یا وقتی هوا ابریست، خلبان دید ندارد یعنی نمیتواند جایی را ببیند. بیشتر پروازهای جهان دارای چنین شرایطی است. در چنین شرایطی اگر مراقبت پرواز نباشد خلبان قادر به هیچ کاری نیست. اساسا هواپیما با فرمان مراقبت پرواز روشن میشود و تا سر باند میرود و با فرمان مراقبت پرواز است که هواپیما پرواز میکند.
دروس تخصصی
مراقبت هوانوردی و طرح پرواز، سرویسهای ترافیک هوایی، سرویسهای اطلاعاتی هوانوردی، دستورالعملهای ناوبری و مراقبت پرواز (کنترل منطقهای، کنترل تقرب و ارتفاعسنجی، برج کنترل) ، دستورالعملهای کنترل هواپیما به وسیله رادار، آموزش عملی رادار، تجسس و نجات، بررسی سوانح، طراحی دستورالعملهای پرواز، عملیات هواپیمایی، صلاحیت پرواز، سیستم ناوبری، ارتباطات و نظارت ماهوارهای، روش تدریس هواپیمایی، سیمولاتور برج کنترل، سیمولاتور کنترل منطقهای، سیمولاتور تقرب پرواز.
توانایی های لازم:
- توانایی صحبت کردن با میکروفن
- توانایی مراقبت پرواز
- تسلط به زبان انگلیسی
- حفظ آرامش و ایمنی
- علاقه زیاد به حوزه هوانوردی
- توان حل مساله و تصمیم گیری به موقع و سریع
- قابلیت دریافت و بررسی صحیح و سریع اطلاعات مختلف
- مهارت های ارتباطی مناسب
- داشتن دقت بالا و توجه به جزئیات
- داشتن سرعت عمل کافی
- داشتن تمرکز بالا
- داشتن سلامت جسمی
- توان حفظ آرامش در شرایط بحرانی
- مسئولیت پذیری
متخصص مراقبت پرواز می تواند در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان هواپیمایی کشوری و مجموعه صنایع هوایی مشغول به کار شود.
درصد و نمونه کارنامه قبولی رشته هوانوردی در مقطع کارشناسی در کنکور ۹۵
رشته هوانوردی مرکز آموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور-روزانه
رشته هوانوردی مرکز آموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور-روزانه
رشته هوانوردی مرکز آموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور-روزانه
۱ دیدگاه
سلام
از رشته تجربی هم میشه وارد دانشگاه شهید ستاری شد؟