توزیع ظرفیت در رشته ها | توزیع ظرفیت در رشته ها و دوره های مختلف | ضوابط و شرایط کلی تحصیل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی| شرایط پذیرش دانشگاههای علوم پزشکی
توزیع ظرفیت در رشته ها و دوره های مختلف بر اساس دفترچه کنکور سراسری ۱۳۹۷
هر کدرشته محل در آزمون سراسری دارای ظرفیتی است.
توزیع ظرفیت در آزمون سراسری متأثر از سهمیه ها و گزینش بومی میباشد (به غیر از رشته هایی که به صورت خاص از داوطلبان برخی استانها پذیرش مینمایند) ؛
یعنی برای هر کدرشته محل ظرفیتی برای سهمیه های مختلف در نظر گرفته میشود و داوطلبان واجد شرایط در آن پذیرش میشوند.
در واقع سه عامل تعیین کننده در پذیرش داوطلبان عبارت است از:
نمره کل اکتسابی در هر یک از زیرگروهها و یا معدل کتبی دیپلم (در رشتههایی که صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو میپذیرند)، استان بومی و سهمیه داوطلب.
همانگونه که عنوان گردید میزان پذیرش بومی در هر یک از دورهها بر اساس جداول فوق متفاوت است، که لازم است داوطلبان در زمان انتخاب رشته به آن دقت نمایند.
ضوابط و شرایط کلی تحصیل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس دفترچه کنکور سراسری ۱۳۹۷
بدیهی است که پذیرفته شدگان دانشگاههای علوم پزشکی با رعایت شرایط ذیل میتوانند ادامه تحصیل دهند:
۱- لزوم گذراندن طرح نیروی انسانی برای دانش آموختگان مشمول طرح
۲- دارا نبودن هرگونه تعهد خدمت به ارگان یا دستگاههای اجرایی و عدم دارا بودن تعهدات سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم
۳- نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه
شرط اول:
دانشجو موظف و مکلف است کلیه مقررات عمومی ورود به آموزش عالی و نیز مقررات و ضوابط خاص دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی محل تحصیل خود را رعایت نماید.
شرط دوم:
پذیرفته شدگان نباید برای شروع و ادامه تحصیل از لحاظ موازین شرعی و قوانین و مقررات منعی داشته باشند.
شرط سوم:
دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی تعهدی از لحاظ تأمین مسکن و خوابگاه و پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان ندارند، البته در این خصوص تلاش خود را مبذول خواهند داشت.
شرط چهارم:
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جز در موارد تشخیص معاون دانشجویی مراکز آموزش عالی و تا سقف اعتبار هر مرکز، در قبال اعطای انواع تسهیلات به دانشجویان تعهدی ندارد.
شرط پنجم:
دانشجو ملزم به رعایت برنامه های زمانی، مکانی (در محدوده تأسیسات متعلق به مؤسسه) و درسی برای تشکیل کلاس، آزمایشگاه، کارگاه، عملیات صحرایی، کارآموزی و این قبیل امور که در دانشگاهها و مؤسسات تدوین شده میباشد.
شرط ششم:
تحصیل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور تمام وقت بوده، لذا کارمندان دولت در صورتی میتوانند به تحصیل بپردازند که موافقتنامه رسمی و بدون قید و شرط وزارتخانه یا سازمان متبوع خود را مبنی بر شرکت در همه کلاسها، آزمایشگاهها، کارآموزیها و فعالیتهای دیگر دوران تحصیل عرضه کنند.
شرط هفتم:
عدم آگاهی دانشجو از ضوابط و مقررات آموزشی، حقی برای وی ایجاد نخواهد کرد.
پذیرفته شدگانی که در یک یا چند ماده از آزمون ورودی نمره کمتر از حدنصاب کسب کنند، موظفند پس از قبولی در دانشگاه، دروس پیشنیاز دانشگاهی را با نمره تعیین شده بگذرانند.
شرط هشتم:
هیچ دانشجویی مجاز نیست که همزمان در دو رشته و یا دو محل (اعم از مؤسسات دولتی و غیردولتی) تحصیل نماید، در صورت تخلف طبق آییننامه انضباطی دانشجویان بـا وی رفتار خواهد شد.
شرط نهم:
دانش آموختگان دوره های معادل کاردانی حائز شرایط «آیین نامه شرکت دارندگان مدارک معادل و غیر رسمی در آزمونهای ورودی مقاطع بالاتر» بـه شـماره ۷۷۶۳۳/۲ مـورخ ۲۸/۰۵/۹۲ مصوب هشتصد و چهل و پنجمین جلسه مورخ ۱۵/۴/۹۲ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که مدارک معادل آنان مورد تأیید وزارت متبوع باشد، میتوانند؛
با همان مدرک معادل در آزمون سراسری برای ادامه تحصیل در مقطع بالاتر شرکت نمایند و در صورت پذیرفتهشدن ادامه تحصیل دهند.
در ضمن دارندگان مدرک معادل ضمن خدمت فرهنگیان مشمول مصوبه ۷۷۱ مورخ ۲۶/۸/۱۳۹۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی بـا داشتن شرایط آییننامه مذکور، نیـز میتوانند از تسهیلات مربوط برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر استفاده نمایند.
شرط دهم:
دانشجویان انصرافی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی اعم از این که در آزمون سراسری سال جاری پذیرفته شوند یا نشوند، حق بازگشت و ادامه تحصیل به رشته قبلی خود را ندارند.
شرط یازدهم:
شرایط اختصاصی برخی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در بخش پیوستها مندرج در سایت این سازمان توضیح داده شده است.
اطلاعات لازم را در مورد تعهدات پذیرفته شدگان سهمیه های مختلف (طبق دفترچه کنکور سراسری ۱۳۹۷) بخوانید و بدانید.