چاپ
Printing
چاپ یک فرایند برای تکثیر متن و تصاویر با استفاده از فرم یا الگوی اصلی است.
هدف اولیه صنعت چاپ، انتقال پیام مشتری به مخاطبان خود در برخی از انواع مطالب منتشر شده، مانند روزنامه، مجله، کتاب، بروشور، یا بسته بندی محصول است. کسب و کار در صنعت چاپ پیام مشتری را می پذیرند و بسته به خدمات موجود، محصول نهایی را طراحی می کنند و آنرا چاپ می کنند. برخی از چاپگرها طیف گسترده ای از خدمات طراحی و طرح بندی را ارائه می دهند، در حالی که دیگران فقط چاپ را ارائه می دهند.
در رشته چاپ، دانشجویان با طی سه مرحله میتوانند یک محتوای گرافیکی یا بصری را بر روی محصول فیزیکی پیاده کنند:
۱٫ پیش از چاپ
۲٫ چاپ
۳٫ پس از چاپ
فارغ التحصیل این رشته درمرحله اول با طراح همکاری می کند تا طرح مناسبی را برای چاپ ارائه دهد. در مرحله چاپ در مرحله چاپ هم عوامل و گزینه های مختلف را بررسی کرده و رعایت می کند تا فرآیند چاپ با بهترین کیفیت و کمترین هزینه انجام گیرد. در مرحله پس از چاپ بر کلیه کارهایی که باید روی مورد چاپ شده صورت گیرد اعم از ورنی زنی، سلفون کشی، دایکات، برش، قالبسازی، طلاکوبی و…، نظارت می کند.
درسهای این رشته در طول تحصیل:
دروس پایه:
ریاضیات و آمار، شیمی عمومی، طراحی پایه، فیزیک، مبانی کامپیوتر و اینترنت، مبانی هنرهای تجسمی، رسم فنی عمومی و پرسپکتیو، روش تحقیق، عکاسی پایه، آشنایی با هنر و تمدن ایران، آشنایی با هنر و تمدن جهان
دروس اصلی:
کارگاه عکاسی رنگی، کارگاه گرافیک، گرافیک کامپیوتر، صفحهآرایی، طراحی بستهبندی، طراحی و چاپ اوراق بهادار، کارآموزی،
دروس تخصصی:
آزمایشگاه مواد، تاریخ فناوری چاپ، استانداردشناسی صنعت چاپ، مروری بر روشهای چاپ، زبان تخصصی، تکنولوژی بستهبندی، تکنولوژی صحافی، کارگاه چاپ افست، لیتوگرافی، شناخت کاغذ و مرکب، اقتصاد چاپ و بازاریابی چاپ، قوانین و مقررات چاپ، کارگاه چاپ دیجیتال، کارگاه چاپ فلکسو، کارگاه چاپ گراور، کارگاه چاپ سیلک اسکترین، طرح و رساله.
دروس تخصصی: آزمایشگاه مواد، تاریخ فناوری چاپ، استانداردشناسی صنعت چاپ، مروری بر روشهای چاپ، زبان تخصصی، تینولوژی بستهبندی، تینولوژی صحافی، یارگاه چاپ افست، لیتوگرافی، شناخت یاغذ و مریب، اقتصاد چاپ و بازاریابی چاپ، قوانین و مقررات چاپ، یارگاه چاپ دیجیتال، یارگاه چاپ فلیسو، یارگاه چاپ گراور، یارگاه چاپ سیلی اسیترین، طرح و رساله
دانشگاههای پذیرنده رشته چاپ، طراحی و گرافیک:
این رشته در مقطع تحصیلی کارشناسی در دوره های روزانه و در دانشگاههای غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد دانشجو می پذیرد.
نحوه پذیرش در این رشته فقط بصورت(بدون آزمو) بدون کنکور بوده و پذیرش در رشته چاپ به صورت با آزمون وجود نداشته است
توانایی های لازم جهت تحصیل و کار در رشته چاپ :
۱٫ آشنایی باطراحی وگرافیک
۲٫ طرح درک و برقراری ارتباط با آن
۳٫ علاقمندی به فرآیند چاپ
۴٫ داشتن پایه هنری
۵٫زبان مشترک با سایر رشته های هنری
موقعیت شغلی رشته چاپ، طراحی و گرافیک در ایران:
فارغ التحصیلان رشته چاپ می توانند در زمینه های مختلفی به فعالیت در این رشته مشغول شوند که عبارتنداز:
۱٫ فعالیت در زمینه های مختلف فرهنگی و صنعتی
۲٫ مدیر تولید در صنعت چاپ
۳٫ کارشناس متخصص چاپ
۴٫ چاپ روزنامه ها و نشریات
۵٫ مدیر چاپ خانه ها
امتحان عملی معمولاً در آبانماه و آذرماه به صورت تخصصی برای هر رشته برگزار میشود. در گزینش نهایی هر یک از رشتههای نیمهمتمرکز علاوه بر نمرات آزمون، نتایج مرحلهی دوم نیز ملاک قرار داده میشود و اسامی پذیرفتهشدگان نهایی در اواخر دیماه اعلام میشود. داوطلبان پذیرفته شده در مرحلهی دوم میتوانند از بهمنماه مشغول به تحصیل در دانشگاه شوند.
ضرایب امتحان عملی برای رشتههای مختلف: