چطور به حرف مردم اهمیت ندهیم؟

چرا نباید بر اساس حرف مردم زندگی کرد؟

زندگی بر اساس حرف مردم موضوعی است که خیلی‌ها به صورت ناخواسته با آن درگیر هستند. امروزه یکی از رایج ترین مشکلات بین افراد، ترس از قضاوت مردم و زندگی بر این اساس است. این ترس باعث می شود که تمام جنبه های کوچک و بزرگ زندگی انسان تحت تاثیر قرار بگیرد و زندگی کردن سخت بشود. بهتر است به جای این که زندگی تان را بر اساس عقاید دیگران پیش ببرید به فکر شادی و خوشحالی خود باشید. با انجام راه های صحیح می توانید این مشکل را حل کنید و آن طور که لایق خود می دانید زندگی کنید. در ادامه مقاله به بررسی کامل زندگی بر اساس حرف مردم می پردازیم.

زندگی بر اساس حرف مردم

تغییر همیشه سخت است. مخصوصا وقتی که یک عادت با انسان عجین شده باشد و سبک زندگی محسوب شود به راحتی نمی‌توان آن را عوض کرد. اما با مقاومت در برابر آن نمی‌توان زندگی کرد و بالاخره یک جا باید برای تغییر مثبت در زندگی اقدام کرد.

اگر اکنون با خود فکر می‌کنید که در زندگی آرامش نداشته اید و همواره به دنبال تائید دیگران بوده اید، پس وقت آن رسیده که تحولی بزرگ در خودتان ایجاد کنید. این کار کمی سخت است ولی غیرممکن نیست. حتی بعد از تغییر متوجه می شوید که زندگی چه قدر راحت تر و لذت بخش تر شده است.

چرا نباید بر اساس حرف مردم زندگی کرد؟

حرف مردم از کجا به وجود می آید؟ صحبت‌های هر شخص از عقاید و افکار او نشأت می‌گیرند. حال اگر به افکار خودتان دقت کنید متوجه می‌شوید که این افکار هیچ نظم خاصی ندارند و در شرایط و موقعیت های مختلف تغییر پیدا می‌کنند. افکار و حرف های مردم نیز دقیقا به همین صورت است. هرکاری که انجام دهید، عده ای در شرایط خاص موافق شما هستند و شما را تحسین می کنند و عده ای برعکس مخالف شما می باشند.

حالا خودتان اندکی بیندیشید. آیا می شود کاری کرد که همه ی مردم در همه ی شرایط موافق شما باشند؟ هر کسی بهتر است برای موفقیت در زندگی کنترل زندگی خود را به دست بگیرد.

علل اهمیت به حرف مردم

بعضی ها می ترسند که دوستانشان را از دست بدهند، بعضی ها نگران قضاوت دیگران هستند و ترس از آبرو دارند، عده ای هم درگیر چشم و هم چشمی های بی پایان می شوند. اما ریشه ی تمام این ترس ها و نگرانی ها این است که انسان ها از تنهایی گریزان اند و از طرد شدن می ترسند. اما این که ترس از تنهایی چه قدر بر رفتار هر فرد اثر می گذارد امری بسیار مهم است که باید بررسی شود.

آن چه مسلم است، زندگی بر اساس حرف مردم تا حد بسیار زیادی به ویژگی های شخصیتی هر فرد و نحوه آموزش او بستگی دارد. والدینی که کودکان خود را با قید و شرط دوست دارند و به آن ها می گویند “اگر این کار را بکنی دیگر دوستت ندارم” به او می آموزند که کارهای خود را باید متناسب با علاقه و نظر دیگران انجام دهد تا تائید شود. هم چنین یکی از مهم ترین مهارت‌هایی که نوجوانان باید بیاموزند، این است که ابراز وجود کنند. اگر در جمعی مخالف نظر دیگران هستند باید آن را بگویند تا در آینده زندگی بر اساس نظر خودشان برایشان سخت نباشد.

راه‌هایی برای اهمیت ندادن به حرف مردم

نکاتی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند با تصورات خود مبنی بر زندگی بر اساس حرف مردم مقابله کنید. برخی از آن‌ها را در ادامه مطلب ذکر کرده‌ایم.

۱٫ افزایش اعتماد به نفس

سعی کنید خود را بپذیرید و دوست داشته باشید. برای این که دیگران شما رو تائید کنند لزومی ندارد که متناسب با خواسته آن ها حرکت کنید. اگر قد خیلی بلندی دارید آن را بپذیرید و قبول کنید که ویژگی بدی نیست و خوبی های بی شماری نیز دارد. البته این به آن معنی نیست که نقاط ضعف خود را نادیده بگیرید.

ممکن است شما ویژگی هایی داشته باشید که باعث شود دیگران از شما فراری باشند. مثلا اگر عادت دارید در حرف دیگران بپرید، باید این ویژگی خود را اصلاح کنید. این را نیز بدانید که شما هرچه قدر بی نقص و بی اشکال باشید باز هم فردی هست که از شما بهتر باشد. اعتماد به نفس به شما کمک می‌کند تا کنترل زندگی خود را به دست بگیرید.

۲٫ تغییر نگرش

مطمئن باشید که مردم آن قدر که شما فکر می کنید به کارهای شما توجه نمی کنند و اهمیت نمی دهند. همه ی انسان ها ممکن است اشتباه کنند و مسلما در این شرایط احساس بد و ناخوشایند وجودتان را فرا می گیرد. اما مطمئن باشید که بقیه افراد به اندازه شما به این موضوع اهمیت نمی دهند و خیلی سریع همه چیز را فراموش می کنند. شما می توانید در موقعیت های دیگر اشتباهات خود را جبران کنید و جنبه خوب خود را به دیگران نشان دهید. 

۳٫ عقاید مخصوص به خود

مطالعه خود را بالا ببرید و از این طریق برای خود عقاید و نگرش خاص پیدا کنید. افرادی که عقیده ای ندارند تا بر آن تعصب داشته باشند، به راحتی تغییر فکر می دهند و نظر مردم را برای خود منبع قرار می دهند. اگر عقیده خود را داشته باشید و بر آن پایبند بمانید، در شرایط مختلف بر حرف خود می مانید و مطمئن هستید که حرف یا کارتان درست است.

۴٫ خودشناسی

خودتان و ارزش های زندگی تان را بشناسید و زندگی و تصمیم هایتان را متناسب با آن ها انجام دهید. ارتباط بین ارزش ها و محیط زندگی تان را پیدا کنید و سپس طوری تصمیم بگیرید که شاد باشید.

سخن آخر

فراموش نکنید که قرار نیست همه ی آدم ها به یک صورت رفتار کنند و عین هم باشند. در این صورت دنیا تبدیل به جایی خسته کننده می شود. در عین این که به دیگران و سلیقه شان احترام می گذارید باید به خود و علاقتان نیز ارزش بدهید و خودتان را طوری با محیط هماهنگ  کنید که شاد و خوشحال باشید.


خدمات مشاوره فردی و یا مدیریت رابطه در مرکز مشاوره دکتر پدرام را بیشتر بشناسید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *