پیام نور | شرایط تحصیل در دانشگاه پیام نور | شرایط و ضوابط دانشگاه پیام نور | آموزش در دانشگاه پیام نور
رشته های مختلف مراکز و واحدهای آموزشی دانشگاه پیام نور
شرایط تحصیل در دانشگاه پیام نور بر اساس دفترچه کنکور سراسری۱۳۹۷
علاوه بر شرایط و ضوابط مندرج در صفحه ۴۰ دفترچه شماره یک آزمون سراسری (شرایط و ضوابط دانشگاه پیام نور) شرایط و ضوابط زیر نیز به اطلاع داوطلبان ذیربط میرسد.
– حداکثر طول مدت تحصیل مجاز در مقطع کارشناسی برای دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده میکنند ۶ سال و برای سایرین ۱۰ سال خواهد بود.
– پذیرش دانشجو در کلیه رشته های تحصیلی برای مقطع کارشناسی و از میان کلیه داوطلبان (زن و مرد) انجام میپذیرد.
– حضور دانشجو در کلاسهای دروس نظری دانشگاه پیام نور اختیاری بوده و امکان اشتغال دانشجو همزمان با تحصیل میسر میباشد.
– نظام ارزشیابی و امتحانات دانشگاه متمرکز بوده و اوراق امتحانی، عمدتاً توسط دستگاه های قرائتگر نوری، تصحیح و ارزشیابی میشود.
– پذیرفته شدن در این دانشگاه به عنوان یک نوبت از حداکثر دو نوبت قبولی در آزمون سراسری محسوب نمیشود.
– از دانشجویان «دانشگاه پیام نور»، بر اساس مقررات مربوط شهریه اخذ میگردد.
– بر اساس مصوبات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میزان شهریه دانشگاه پیام نور، بر اساس مصوبات هیأت امنای دانشگاه مربوط تعیین و از پذیرفتـه شدگان دریافـت خواهد شد.
لذا داوطلبان برای کسب اطلاع از میزان شهریههای این دانشگاه به پایگاه اینترنتی دانشگاه پیام نور مراجعه نمایند.
– پذیرفته شدگان ملزم به رعایت تعهدات مالی در قبال دانشگاه مربوطه خواهند بود.
در اغلب مراکز و واحدهای آموزشی دانشگاه پیام نور، بیشتر دروس نظری به صورت کلاس نیمه حضوری برای مرور درس و رفع اشکال گروهی و کلاس حضوری برای دروس عملی در تعدادی از روزهای مختلف هفته برگزار میشود.
اما نظام آموزشی دانشگاه پیام نور «دانشجو محور» بوده و فراگیری دروس بعضاً به صورت الکترونیکی و رفع اشکال گروهی میباشد.
در شرایطی که امکان تشکیل جلسههای رفع اشکال گروهی یا کلاسهای درس حضوری وجود نداشته باشد و یـا تعداد پذیرفتـهشدگان در یک رشـته تحصیلی به حد نصاب لازم تشکیل کلاس نرسد، دانشگاه واحدهای درسی را به صورت کاملاً غیرحضوری (خودخوان و یا الکترونیکی) ارائـه مینماید.
همچنـین دانشـگاه میتواند در صورت ضرورت، محل تحصیل دانشجویان مربوط را در یکی از مراکز یا واحدهای همجوار یا مرکز استانی که دارای رشته تحصیلی مورد نظر باشد، تعیین نماید.
– دروس عملی در دانشگاه به صورت کلاس حضوری و در تعدادی از روزهای هفته برگزار میشود و اجرای برخـی از درسهای عملـی (آزمایشگاهی، کارگاهی و سایر) در آزمایشگاه منطقه ای، استانی یا سایر آزمایشگاه ها در مراکز دیگر دانشگاه و بنا به تشخیص دانشگاه صورت خواهد گرفت.
اجرای آزمایشگاه ها، کارگـاه ها و دیگـر درسهای عملی ممکن است در چند هفته متوالی و به صورت استقرار دائم در محل تعیین شده انجام شود و دانشجو موظف است در محل تشکیل جلسات آزمایشگاه، کارگـاه و آتلیهای که دانشگاه تعیین مینماید، حضور یابد.
آموزش در دانشگاه پیام نور مبتنی بر نظام آموزش از راه دور (نیمه حضوری، الکترونیکی و …) است و دانشگاه با به رهگیری از فناوریهای آموزشی و تجهیز کلاسهای دروس نظری به تجهیزات نوین ویدئو پروژکتور و نمایشگر اسلاید، پاورپوینت و یا سیستم تلویزیون و DVD توانسته است کلاسهای آموزشی خود را در قالب ساعات محدودتری نسبت به ساعات کلاسهای درس سنتی سایر دانشگاهها برنامه ریزی و ارائه نماید.
البته طبق ضوابط آموزشی دانشگاه، حضور دانشجویان در کلاسهای درس اختیاری بوده و فقط شرکت در کلاسهای عملی الزامی میباشد.
– با توجه به مصوبه هشتمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ ۲۱/۱۲/۹۵ گزینش دانشجو در کلیه کدرشته محلهای دانشگاه پیام نور، بصورت «بـومی ناحیهای» صورت میپذیرد.
لذا داوطلبان باید با توجه امکان ادامه تحصیل و علاقهمندی خود به تحصیل در هر یک از واحدها و مراکز آموزشی این دانشگاه، نسبت به انتخاب رشته از مراکز یا واحدهای دانشگاهی ذیربط اقدام و آنها را به ترتیب اولویت در فرم انتخاب رشته اینترنتی درج نمایند.
– کارمندان مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور با هر وضعیت استخدامی، مجاز به انتخاب رشته از مرکز یا واحد محل اشتغال خود نمیباشند و در صورت تمایل میتوانند سایر مراکز و واحدها را انتخاب نمایند. علاوه بر این در صورت دانشجو شدن، تقاضای انتقال و یا مهمان شدن به مرکز یا واحد محل اشتغال آنها قابل بررسی نمیباشد.
همچنین می توانید اطلاعات دیگری از رشته و دانشگاه ها بر اساس دفترچه کنکور سراسری ۹۷ کسب کنید.