نقد و بررسی فیلم Limit Less

داستانی / روانشناختی


Limit Less

فیلم تخیلی روانشناختی Limit Less و یا “نامحدود” به کارگردانی نیل برگر براساس رمانی به نام زمینه های تیره، نوشته آقای آلن گلین ساخته شده است.

 

 

 

 

( من شخصا کتاب زمینه های تیره را نخوانده ام) درای فیلم «ادی مورا» نویسنده ای ناموفق است که «لیندی» دوست دخترش، به تازگی او را به دلیل اینکه آدم بدرد نخوری! است ترک کرده.

ادی خود را در تمام امور زندگی شکست خورده می‌پندارد و امید به بهتر شدن اوضاع ندارد.

 

 

به‌طور اتفاقی به دارویی دست پیدا می‌کند که او را قادر می‌سازد از ۱۰۰٪ توانایی‌های مغز خود استفاده کند؛

ادی به تدریج پی می‌برد که با استفاده از این قدرت می‌تواند دست به کارهای بزرگتری بزند و نویسندگی را رها می‌کند.

توانایی استفاده از تمامی ظرفیت‌های مغز انسان، یکی از بحث‌هایی بوده که همواره دانشمندان زیادی آن را مطرح کرده‌اند.

شاید در جایی خوانده و یا شنیده باشید انسان تا به امروز توانسته تنها از ۱۰% تا نهایتاً ۲۰% مغز خودش استفاده کند و آن ۹۰% دیگر هنوز بدون استفاده باقی مانده!

 

 

خیلی‌ها بر این باور بوده اند که دانشمندان بزرگ تاریخ، کسانی بوده‌اند که؛

 

 

از حداکثر سلول‌های خاکستری مغزشان استفاده کرده‌اند، و سپس بررسی‌هایی مشخص کرد که آن‌ها هم تنها تا ۱۵% از مغزشان کار گرفته‌اند.

والبته در اینجا منظور از استفاده درصدی از مغز به معنای فیزیکال ظرفیت نیست و منظور توانایی و ظرفیت عمقی مغز در دریافت، پردازش، دسترسی و بازیابی اطلاعات می باشد که در همین راستا گفته می‌شود که؛

اگر بشر بتواند روزی از ۱۰۰% مغز خود استفاده کند، می‌تواند به توانایی‌های خارق العاده ای دست پیدا کند (البته با اندکی اغراق گفته می‌شود که انسان می‌تواند به فعالیت‌های ماوراء طبیعی هم داشته باشد! ).

 

 

نظر پزشکان در رابطه با فیلم نامحدود

بیشتر پزشکان درباره موضوع فیلم نامحدود بر این باورند که یک دارو به هیچ وجه نمی‌تواند وظیفه افزایش کارایی را در مغز انسان را انجام دهد.

آنها معتقدند یک دارو به مراتب ضعیف‌تر از آن است که بتواند باعث افزایش کارایی یک اندام بسیار پیچیده به نام مغز شود. البته به نظر من، گذشت زمان و دسترسی به اطلاعات جدید پزشکی می تواند نظریه های سابق را زیر سوال ببرد!

داستان مهیج و جذاب و در مواردی آموزنده فیلم توانسته چالش هایی از ذهن انسان را پیش روی ما بگذارد و خواسته های درونی، نیت ها، و برخی جنبه های ذات انسان را به نمایش درآورد.

ولی در هنگام دیدن فیلم نامحدود همواره به این نکته توجه کنید که همه بحث های علمی فیلم تا به این لحظه در حد حدس و گمان و توهم است!

بنابراین بعد از تماشای فیلم بدنبال این نباشید که حرف های فیلم را اثبات کنید و بجایش سعی کنید از خود فیلم لذت ببرید.

 

 

فیلم های پیشنهادی دیگر…

 

فیلم ۱۲angry man

فیلم Schindler’s List

فیلم Fury

فیلم Run Lola Run

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *