چگونه صبور باشیم ؟

 چگونه صبور باشیم ؟

صبور بودن در موقعیت‌های سخت زندگی به شما کمک می‌کند تا بهترین تصمیم‌ها را بگیرید، در عین حال روابط بهتری با دیگران برقرار کنید و از سلامت عمومی بالاتری برخوردار باشید. تصور کنید یک جلسه مهم کاری دارید، زودتر از همیشه از خانه خارج می‌شوید، در بین راه تصادفی رخ می‌دهد که منجر به ترافیکی سنگین می‌شود، این تجربه از جمله موقعیت‌هایی ست که کنترلی بر آن ندارید. ممکن است دچار اضطراب شوید یا تمام مدت عصبانی باشید، به زمین و زمان بد و بیراه بگویید و مدام دستتان روی بوق باشد یا شاید خونسردی خودتان را حفظ کنید و بپذیرید که باید مدت زمانی صبر کنید تا ترافیک باز شود، تماسی بگیرید تا دیر رسیدن خودتان را اطلاع بدهید. در ادامه روش‌هایی را بررسی می‌کنیم که به شما کمک می‌کند تا صبور بودن را تمرین کنید.

مؤلفه‌های اصلی در صبور بودن

دست یافتن به صبر و آرامش مستلزم آشنایی با مولفه‌های اصلی تشکیل دهنده آن است. یکی از مولفه‌های صبر، پذیرش است پس باید با این حقیقت که گاهی حوادثی در لحظه اتفاق می‌افتد که کنترلی روی آن ندارید واقع بینانه رو به رو شوید. سپس به این نکته توجه کنید که اوضاع تغییر می‌کند و همیشه روی یک منوال ثابت که برایتان آزار دهنده است باقی نمی‌ماند. در نهایت اینکه شما تنها نیستید و اتفاقات ناگوار برای هر فردی ممکن است رخ دهد.

صبور بودن یک انتخاب است

صبور بودن، ویژگی پسندیده‌ای ست که باعث آرامش درونی تان می‌شود و حتی با صبوری می‌توانید الهام بخش دیگران نیز شوید. اگر به دلیل کوچکترین مسائل عصبانی می‌شوید و با دیگران جر و بحث می‌کنید، به این فکر کنید که زندگی نعمتی است که به شما اعطا شده است تا بتوانید بیشترین بهره وری را از آن داشته باشید.

در حالی که تداوم یافتن اضطراب، تنش و عصبانیت مقدار زیادی از انرژیتان را هدر می‌دهد و شما را از اهدافتان دور می‌کند. برعکس این موضوع افراد عجول هستند که اغلب دچار تنش روانی می‌شوند. اگر شخصیت عجولی دارید لازم است رفتار خود را تغییر دهید تا به آرامش بیشتری دست یابید. تغییر رفتارهای چندین ساله کمی سخت به نظر می‌رسند؛ با رعایت راه‌کارهایی که در ادامه ذکر کرده‌ایم می‌توانید صبور بودن را در خود ایجاد و تقویت کنید.

برنامه هفتگی، تمارینی برای صبور بودن

خبر خوب این است که می‌توانید خصلت صبور بودن را در خودتان تقویت کنید، البته صبور بودن کار راحتی نیست مخصوصا در دنیای تکنولوژی امروزی که شما می‌توانید به راحتی و بدون اندکی تعلل با ارسال پیامی تمام عصبانیت‌هایتان را به مخاطب خودتان انتقال دهید. با این حال اگر اراده کنید، با پشتکار لازم می‌توانید صبور بودن را تمرین کنید. تجدید نظری در روابط خودتان داشته باشید و از افرادی که عینک بدبینی گذاشته‌اند دوری کنید تا بتوانید به زیبایی‌های اطراف خود توجه کنید.

۱٫ آمادگی برای موقعیت‌های دشوار

پذیرش این واقعیت که زندگی با فراز و نشیب‌هایی همراه است بیانگر این است که نباید تصور کنید که همه چیز باید بر وفق مراد شما باشد. تاب آوری به معنی افزایش سطح تحمل در هنگام رویارویی با مشکلات است و به شما کمک می‌کند هنگامی که با سختی‌ها و ناملایمات زندگی رو به رو می‌شوید، نه تنها آسیب نبینید بلکه به این موقعیت‌ها به عنوان عاملی برای رشد خود نگاه کنید.

۲٫ تنفس عمیق تمرینی برای صبور بودن

هر زمان که دچار تنش شُدید، چند تنفس عمیق شکمی بکشید. در زمان استرس، نظم تنفس تان به هم می‌خورد و ضعیف‌تر می‌شود؛ در نتیجه بدنتان اکسیژن کمتری دریافت می‌کند. تنفس عمیق پیامی به مغزتان می‌فرستد که باعث می‌شود سیستم پاراسمپاتیک که فعالیت‌های انسان را در زمان استراحت تنظیم می‌کند فعال شود در نتیجه استرس و خشم تان کاهش پیدا می‌کند.

۳٫ کشف تکنیک منحصر به خودتان

منشا آرامش در افراد مختلف منحصر به خودشان است. مدت زمانی را برای خودتان صرف کنید. ببینید چه چیزی یا چه فعالیتی باعث ایجاد آرامش درونی تان می‌شود و هر موقع مضطرب یا عصبانی شدید آن تکنیک را به کار ببرید. گوش دادن به موسیقی، ورزش کردن، نگاه کردن به عکس عزیزتان، تجسم منظره ای زیبا و … هر کدام می‌توانند بانند دارویی آرامبخش برای شما عمل کنند.

۴٫ شناسایی عضو نازک نارنجی بدن تمرینی برای افزایش صبر

زمانی که صبر و تحمل خودتان را از دست می‌دهید توجه کنید که کدام قسمت‌های بدنتان بیشتر درگیر استرس و تنش می‌شوند. در تمرین‌های مدیتیشن به آرام سازی عضلات این قسمت از بدنتان بیشتر بپردازید. سپس به ذهنتان رجوع کنید تا دریابید چه فکری این احساسات را در شما ایجاد کرده است و آیا واقع بینانه است یا خیر؟

۵٫ لذت بردن از مسیر اهداف

زمانی که یک هدف بزرگ برای خودتان تعیین کنید و خود را به هر دری بزنید که به هدف نهایی برسید، مسلما سختی‌های زیادی را متحمل می‌شوید که باعث می‌شود به مرور صبر و حوصله خودتان را از دست بدهید و حتی نیمه‌های راه ممکن است جا بزنید و همه چیز را رها کنید. اما اگر برای خودتان هدف‌های کوچک در جهت رسیدن به هدف نهایی تعیین کنید، احتمال بیشتری وجود دارد تا به موفقیت دست پیدا کنید؛ در نتیجه مسیر هدف برایتان لذت بخش‌تر می‌شود. رسیدن به هدف به صبر و تحمل نیاز دارد پس به صورت تجربی می‌آموزید که صبور باشید چون یک شبه نمی‌توان به همه آرزوها دست یافت.

۶٫ انسان جایز الخطاست

هیچ انسانی کامل و بی نقص نیست. پذیرفتن این حقیقت که خودتان کامل نیستید، کمک می‌کند این باور را درونی کنید که دیگران هم ممکن اشتباهاتی داشته باشند پس با شفقت بیشتری با خودتان و دیگران برخورد کنید که به صبورتر شدنتان کمک می‌کند و دیگران را به خاطر هر مسئله ای مورد سرزنش قرار نمی‌دهید.

۷٫ صرف کردن زمانی برای خودتان

مسائل مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود صبر و حوصله خودتان را از دست بدهید؛ دغدغه‌های شغلی، تحصیلی، تربیت فرزندان و مراقبت از والدین پیر همه این‌ها باعث می‌شود که حس کنید گنجایش ظرفیت وجودی تان کمتر شده است. سعی کنید به صورت روزانه یا هفتگی ساعاتی را با خودتان و برای سرگرمی‌ها و علایقتان اختصاص دهید. با مدیریت زمان می‌توانید به این اهداف دست یابید.

مؤلفه‌های اصلی در صبور بودن

سخن آخر

شناسایی عواملی که باعث می‌شود کاسه صبرتان لبریز شود اهمیت دارد؛ چون می‌تواند نقش پیشگیرانه داشته باشد. لازمه‌ی این امر داشتن شناخت کافی نسبت به خود است. زمانی که به شناخت کافی نسبت به خود دست یابید می‌توانید آرامش بیشتری را وارد زندگی خود کنید و از طرفی صبر خود را بالا ببرید.

نکته آخر این که استرس و اضطراب صبر شما را کاهش می‌دهد. هنگامی که تصور می‌کنید ممکن است در موقعیتی تنش زا قرار بگیرید می‌توانید تکنیک‌های مدیریت استرس، ذهن آگاهی و توجه به مؤلفه شفقت ورزی را دستور کار خود قرار دهید. در این زمینه مشاوره کنترل استرس به شما کمک می‌کند تا هنگام مواجهه با موقعیت تنش‌زا هیجانات درونی را کنترل کرده و صبر خود را بالا ببرید.


خدمات مشاوره فردی و یا مدیریت رابطه در مرکز مشاوره دکتر پدرام را بیشتر بشناسید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *