هتلداری

 

 

هتلداری

 

 

هتل و هتلداری یکی از مشاغل مورد علاقه خیلی از افراد است. خاطره ای که هرکدام از ما از اقامت در یک هتل در طول یک مسافرت داریم، اغلب شیرین و فراموش نشدنی است.
در ایران مؤسسات مختلفی  اقدام به ارائه آموزش‌هایی در زمینه هتلداری نموده اند، اما به صورت آکادمیک کمتر دانشگاهی دانش مربوط به این شغل را ارائه داده است.
در رشته مدیریت هتلداری دانشجو در طول دوره تحصیلی با مفاهیم مختلفی از تاریخ و فرهنگ ملت‌های مختلف تا آشپزی و شیرینی پزی و دروسی نظیر جهانگردی، مردم شناسی، صنایع دستی، نقشه خوانی، جغرافیای جهانگردی، روابط عمومی و در کل هرآنچه برای اداره و مدیریت صحیح و مناسب یک هتل، متل، رستوان و موارد مشابه ضروری است، آشنا می‌شود.

 

 

رشته‌ی هتلداری از زیر گروه‌های ۳رشته‌های علوم انسانی است و ضرایب دروس اختصاصی برای این رشته عبارت است:

 

 

ریاضی:۴اقتصاد: ۳زبان و ادبیات فارسی:۲زبان عربی:۱تاریخ و جغرافیا:۱علوم اجتماعی:۲فلسفه و منطق:۱روانشناسی:۱

 

 

رشته‌ی هتلداری از زیر گروه‌های ۴رشته‌های علوم تجربی است و ضرایب دروس اختصاصی برای این رشته عبارت است:

 

 

ریاضی:۴زمین شناسی: ۱زیست شناسی:۲فیزیک:۳شیمی:۲

 

 

رشته‌ی هتلداری از زیر گروه‌های ۱ریاضی و فنی است و ضرایب دروس اختصاصی برای این رشته عبارت است:

 

 

ریاضی:۴فیزیک:۳شیمی:۲

 

 

تعداد واحدهای درسی این دوره ۱۳۳واحد می باشد.

 

 

 

درس‎های این رشته در طول تحصیل:

 

دروس پایه:

 

 

اصول سازمان و مدیریت، کلیات اقتصاد، اصول حسابداری، شناخت و کاربرد کامپیوتر، تاریخ ایران، مبانی کشور شناسی، مبانی جامعه شناسی، روانشناسی اجتماعی، عوارض و نتایج توریسم، مطالب شرح حال بزرگانی که مقابر آنان به صورت آثار ملی‎می‌باشد، شناخت و فرهنگ اقلیت‎های ایران

 

 

دروس اصلی:

 

 

حقوق کار وتأمین اجتماعی، کاربرد کامپیوتر در صنعت جهانگردی و هتلداری، مدیریت بازاریابی و تبلیغات، اقتصاد جهانگردی، قوانین و مقررات حقوق صنعت جهانگردی و هتلداری، روابط عمومی، شناخت روحیات ملل، تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی ایران، مبانی مردم شناسی، بهداشت و کمک‎های اولیه، نقشه‎خوانی و آشنائی با نقشه‎ها، جغرافیای جهانگردی عمومی، جغرافیای جهانگردی ایران، شناخت صنعت جهانگردی، گذراندن اوقات فراغت، زبان دوم ( یکی از زبان‎های آلمانی، فرانسه یا عربی)، زبان انگلیسی

 

 

دروس تخصصی:

 

 

شناخت تأسیسات اقامتی و پذیرایی و تشکیلات آن، حسابداری هتلداری، پذیره، خدمات رستوان، آشپزی، شیرینی‎پزی، بهداشت مواد غذائی، اصول تغذیه و رژیم‎های غذائی، بهداشت کار و ایمنی، محاسبه قیمت تمام شده، شناخت و نگهداری تأسیسات هتل، خانه‎داری، ‌زبان انگلیسی تخصصی، کارآموزی

 

 

وضعیت استخدامی رشته کارشناسی مدیریت هتلداری

 

 

مشاغلی چون مدیر هتل. مدیر رستوران.آشپز. راهنمای تورهای گردشگری. مدیر روابط عمومی به طور مستقیم به این رشته تحصیلی ارتباط دارد و دانش آموختگان در صورت فعالیت در این شغل بیشترین ارتباط را بین رشته تحصیلی و شغل خود برقرار خواهند کرد:

همچنین مشاغلی مانند کارشناس/ مدیر آموزش. حسابدار ظرفیت جذب افراد مختلف از تخصص‌های گوناگون را دارا می باشند. در این مشاغل، هر فرد علاوه بر تسلط بر مهارت های مربوط به آن شغل، لازم است به فراخور صنعت و نوع کسب و کاری که در آن مشغول به کار است، دارای دانش تخصصی مربوطه نیز باشد.

 

 

دانشجویان مدیریت هتلداری با مشخصات انواع مؤسسات پذیرایی، اصول و معیارهای انتخاب، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، تقسیم کار دراین گونه مؤسسه‎ها، رزرواسیون، منوشناسی و منونویسی، شناخت مواد غذایی و انرژی ‎غذایی آنها، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذاها، پیش غذاها و شیرینی‎ها، بهداشت مواد غذایی، بهداشت کار و ایمنی در محیط آشپزخانه مؤسسات پذیرایی و در کل هرآنچه برای اداره و مدیریت صحیح و مناسب یک هتل، متل، رستوان و موارد مشابه ضروری است، آشنا می‎شوند.

 

 

توانایی‌های لازم:

 

 

با توجه به نوع کار فارغ‎التحصیلان این رشته، دانشجویان باید علاوه بر زبان انگلیسی به زبان دوم ( یکی از زبان‎های فرانسه، آلمانی یا عربی) تسلط داشته باشند. البته در دانشگاه دروسی دراین زمینه ارائه می‎شود. همچنین دانشجویان این رشته باید از روابط اجتماعی خوبی برخوردار بوده و قدرت تجزیه و تحلیل و خلاقیت بالایی داشته باشند.

 

 

موقعیت شغلی در ایران:

 

 

فارغ‌التحصیلان مدیریت هتلداری می‌توانند در زمینه‌های تخصصی صنعت هتلداری مانند واحدهای پذیرایی و اقامتی، مؤسسات ملی و جهانگردی و شرکت‌های حمل و نقل هوایی فعالیت کنند.

 

 

با بررسی نمونه کارنامه‌های داوطلبان در سال ۹۶-۹۵ به دست آوردن حدود میانگین‌های زیر برای قبولی در رشته‌ی مدیریت هتلداری است:

 

 

قبولی مدیریت هتلداری دانشگاه دولتی روزانه  <——–   میانگین ۲۵ و ۳۰ درصدی دروس(به ترتیب) عمومی و اختصاصی

 

 

درصد و نمونه کارنامه قبولی رشته مدیریت هتلداری  در سال ۹۶-۹۵

 

 

مدیریت هتلداری دانشگاه شیراز-روزانه(منطقه۲)

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *