تایید شدن توسط دیگران چگونه صورت میپذیرد؟ زمانی که شما به دنبال تایید دیگران هستید در واقع برای ارزشها، باورها و نیازهای دیگران ارزش قائل میشوید تا اینکه خودتان را در اولویت قرار دهید. زمانی که شما بر آن هستید که همواره تایید و پذیرش دیگران را جلب کنید، این رفتار به یک عادت تبدیل میشود تا جایی که دیگر برای هر کاری نیازمند تایید دیگران هستید و در صورت عدم مقبولیت از طرف دیگران احساسات رنج آوری را تجربه میکنید. از طرفی دیگران نیز توقع دارند که شما تمام خواستههای آنها را برآورده کنید. پس لازم است چاره ای برای آن بیندیشید. در ادامه این مقاله به بررسی روشهایی میپردازیم که به شما کمک میکند تا دیگر به دنبال تایید دیگران نباشید.
تایید شدن و تایید خواهی دیگران و پیامدهای منفی آن
تایید خواهی از دیگران بدین معناست که همواره دنبال این هستید که دیگران شما را قبول داشته باشند. در غیر این صورت اعتماد به نفس خود را از دست میدهید یا نمیتوانید به صورت سازگارانه خودتان را با این موضوع وقف دهید.
حقیقت زندگی باید بر مبنای اختیار، رویاها و تصمیم گیریهای خودتان شکل بگیرد و معنا یابد ولی تا زمانی که نگران طرز تفکر دیگران در مورد خودتان هستید، در واقع به دیگران تعلق دارید. شاید پیش خودتان فکر کنید که شما به دنبال تایید دیگران نیستید ولی این گونه رفتارها ممکن است به شیوههای ناآشکار مانند سازگاری با شرایط به دلیل صلح و پرهیز از تنش روی دهد. در واقع شما از بسیاری از حقوق و نیازهای خود میگذرید تا مبادا با دوست، همکار، همسر یا خانواده خود به مشکل بر بخورید و اگر بحثی پیش بیاد احتمالا زود کوتاه میآیید چرا که فکر میکنید حق با طرف مقابل است یا اینکه کاری را علی رغم میل باطنی خود انجام دهید چرا که نه گفتن برایتان مشکل است.
از جمله پیامدهای منفی ناشی از تایید خواهی دیگران میتوان به موارد زیر اشاره کرد
نداشتن رضایت شخصی
سطوح پایین عزت نفس و اعتماد به نفس
افزایش سطح استرس و اضطراب
ناتوانی در گام برداشتن جهت رسیدن به اهداف
عدم پیشرفت در زندگی
چگونه دنبال تایید شدن توسط دیگران نباشیم؟
در ادامه راهکارهایی را بررسی میکنیم که به شما کمک میکند به خود واقعی تان نزدیک شوید و دیگر نیازی به تایید دیگران نداشته باشید.
از اعمال خود آگاه باشید
اولین گام برای توقف تایید طلبی از دیگران، آگاهی یافتن از این مسئله است که شما در شک، ناامنی و عدم اطمینان به سر میبرید. اقدامات شما جهت گرفتن تایید از دیگران به دلیل احساسات و عقایدی است که از خودتان نشئت میگیرد. اینکه به چه میزان و به چه دلایلی در جستجوی گرفتن تایید هستید، به شما کمک میکند تا برای توقف این رفتارها، اقدام کنید.
احساس خودارزشمندی را در خود ایجاد کنید.
گاهی اوقات با داشتن افکار منفی در مورد خودتان، میتوانید به بدترین دشمن خود بدل شوید. شما انسانی ارزشمند، شایسته و لایق دوست داشتن هستید. صرف نظر از آنچه میگویید، انجام میدهید یا چیزی که دیگران در مورد شما فکر میکنند. در واقع زمانی که گمان میکنید که باید عملکرد خوبی داشته باشید تا شایسته توجه و عشق دیگران باشید، ارزش ذاتی و وجودی خود را نادیده میگیرید.
تقویت پذیرش خود
به جای نگرانی در مورد تفکراتی که ممکن است مردم در مورد شما داشته باشند، به احساسات و عواطف خودتان توجه کنید و خوشحالی خودتان را در اولویت قرار دهید. دوست داشتن تمام اجزای وجودی خودتان، میتواند بسیار چالش برانگیز باشد ولی در این صورت است که به اعتماد به نفس واقعی دست خواهید یافت. زمانی که خودتان را برای آنچه که واقعا هستید دوست داشته باشید دیگر نیازی به تایید شدن توسط دیگران نخواهید داشت.
عاشق خودتان باشید
همان قدر که نسبت به دوستان و عزیزانتان مهربان هستید، باید به خودتان نیز عشق بورزید و مراقب خود باشید. شکست، ناکامی و عدم موفقیت از تجارب مشترک انسانی هستند که روزانه افراد بسیاری با آن مواجه میشوند. پس به جای سرزنش کردن و مورد انتقاد قرار دادن خود در این موقعیتها، به مراقبت و مهربانی با خودتان بپردازید.
ریشه یابی دلایل تمایل برای تایید خواهی دیگران
درک این موضوع که علت زیربنایی تایید خواهی شما چیست میتواند به طور کلی این رفتار را از بین ببرد. پس قبل از اینکه به دنبال تایید دیگران بروید از خودتان بپرسید من درباره این موضوع چه فکر میکنم؟ چرا به نظر خودم اعتماد نمیکنم؟ شاید به خودتان مطمئن نیستید یا ممکن است به دنبال تایید شدن از سوی دیگری باشید. درک انگیزه رفتارهای تایید خواهی، قدم مهمی جهت غلبه بر آن است.
خودتان را با دیگران مقایسه نکنید
اگر شما اکنون در مسیری نیستید که دیگران آن را پیموده اند؛ بدین معنا نسیت که مسیر شما اشتباه است. شما یک موجود منحصر به فرد با اهداف خاص خودتان هستید. مقایسه کردن فقط در صورتی که باعث برانگیختن شما برای تبدیل شدن به شخصی بهتر میشود، میتواند موثر باشد ولی کماکان باید شرایط خودتان را نیز در نظر بگیرید.
صبور بودن جهت رسیدن به تغییرات دلخواه
این فرایند که چگونه به دنبال تایید دیگران نباشیم یک شبه اتفاق نمیافتد. پس از خودتان انتظار نداشته باشید که سریع تغییر کنید. در واقع هرچه بیشتر تمرین کنید، بهتر میتوانید به استقلال برسید. طی این پروسه با خودتان به نرمی، انعطاف و مهربانی برخورد کنید. زمانی که شما به رضایت از خودتان به همان صورت که هستید دست مییابید، شادکامی و احساس امنیت را نیز تجربه خواهید کرد.
سخن آخر درباره تایید شدن
جهان بینی شما نباید به صورت سیاه و سفید باشد. برای افکار، عقاید و نیازهای خود ارزش قائل شوید. تفاوت نگرش شما با فرد دیگر بدین معنا نیست که لزوما حق با شما است یا با دیگری. اگر به افرادی که برای آنها بیشتر از خودتان احترام قائل هستید توجه کنید، متوجه میشوید که یکی از ویژگیهای بارز این افراد این است که بر عقاید خود استوار هستند و هر اقدامی که از طرف آنها صورت میگیرد مطابق با تمایل واقعی خودشان است. در واقع یکی از راههای به دست آوردن تایید دیگران این است که در ابتدا به خودباوری و هویتی منسجم دست یابید.
سوالات متداول درباره تایید شدن
تایید خواهی از دیگران به چه معناست؟
در صورتی که شما افکار، باورها و نیازهای دیگران را در اولویت قرار دهید و صرف کسب رضایت دیگران و جلب کردن توجه آنها اقدام کنید، درواقع فردی هستید که به دنبال تایید شدن از سوی دیگران میباشید حتی اگر به ضرر خودتان رفتار کنید. البته لازم است به انتقادهای دیگران راجع به خودتان گوش دهید، چرا که در مواردی باعث پیشرفت در زندگی میشوند اما نباید بیچون و چرا آنها را بپذیرید.
چرا به فکر تایید دیگران هستم؟
اگر پیوسته به دنبال تایید شدن از سوی دیگران هستید، در واقع در تلاش برای کسب توجه و احترام از دیگران میباشید حال آنکه در جهت اشتباهی حرکت میکنید چرا که فقط در صورت خودباوری، مورد تایید واقع شدن از سوی خودتان و احترام به خودتان میتوانید احترام و تایید دیگران را نیز به دست آورید.
خدمات مشاوره فردی و یا مدیریت رابطه در مرکز مشاوره دکتر پدرام را بیشتر بشناسید… |